Onder vuur

Netflix reageert op negatieve ophef over fatshamende serie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixNetflix reageert op negatieve ophef over fatshamende serie
RTL

Ondanks dat de serie nog niet online staat, is hij nu al het gesprek van de dag. De nieuwe Netflix-serie Insatiable ligt onder vuur wegens fatshaming en honderdduizend mensen proberen te voorkomen dat de serie online gaat. Eindelijk reageert Netflix op alle ophef.

In de nu al veelbesproken serie wordt Patty enorm gepest om haar overgewicht. Als ze geslagen wordt en haar kaak breekt, verdwijnen de overtollige kilo's als sneeuw voor de zon omdat ze niet meer kan eten. Opeens krijgt ze op school aandacht in overvloed en haar leven ziet er een stuk zonniger uit. Maar dan besluit ze om wraak te nemen op haar voormalige pesters...

Netflix-serie Insatiable onder vuur vanwege fatshaming
Lees ook

Netflix-serie Insatiable onder vuur vanwege fatshaming

Deze verhaallijn schiet bij een heleboel mensen in het verkeerde keelgat. Het idee dat je populariteit toeneemt zodra je dun bent wordt niet gewaardeerd door velen, en dat hebben ze laten merken ook. Meer dan honderdduizend mensen hebben een onlinepetitie getekend om de release van de nieuwe Netflix-show tegen te houden. 

"Al jaren wordt het verhaal verteld dat vrouwen en meisjes dun moeten zijn om populair te zijn, vrienden te hebben, bij mannen in de smaak te vallen, en tot op zekere hoogte een waardig mens moeten zijn," schrijft de initiatiefneemster van de petitie.

De vice-president van Netflix-series, Cindy Holland, komt nu met een reactie op alle ophef. "Lauren Goose, de maker, vond het erg belangrijk om deze kwesties te onderzoeken op basis van haar eigen ervaringen. Maar dan op een satirische, over-the-top manier", vertelt ze aan verslaggevers.

"Uiteindelijk is de boodschap van de show dat het belangrijkste is dat je je op je gemak voelt in jezelf. Fatshaming zelf, die kritiek, zit ergens in het DNA van de show."

Ook hoofdrolspeelster Debby Ryan staat nog steeds achter de serie. Zo laat ze op Twitter weten: "Ik wilde graag deze rol spelen zodat ik kon laten zien hoe moeilijk en eng het kan zijn als je altijd wordt aangekeken vanwege je lichaam en altijd wordt geprezen of bekritiseerd vanwege de grootte. En hoe het voelt om te bidden om genegeerd te worden omdat dat makkelijker is dan echt gezien te worden."

Maar ook snapt ze dat de fans zich zorgen maken. "In de afgelopen dagen heb ik gezien hoeveel mensen beschermend en fel over de thema's zijn die in dit verhaal voorkomen."

"Ik hoop dat fans zullen wachten en de show zullen kijken voordat ze een oordeel vellen." schrijft ze verder. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De serie verschijnt op 10 augustus op Netflix, hieronder zie je alvast een voorproefje.

"Ik hoop dat fans zullen wachten en de show zullen kijken voordat ze een oordeel vellen"

Lees meer over
Netflix