Britney Spears is een stapje dichter bij vrijheid van haar vader

Door Eric de Munck··Aangepast:
© Getty ImagesBritney Spears is een stapje dichter bij vrijheid van haar vader
RTL Boulevard Columns

Voor het eerst sinds 2007, toen Britney Spears (38) haar veelbesproken mental breakdown had, is de gevallen popprinses een stapje dichterbij het terugkrijgen van de regie over haar eigen leven. Momenteel bepaalt haar vader Jamie namelijk álles. "Britney kan zelfs geen kopje koffie halen zonder zijn toestemming", aldus entertainmentdeskundige Eric de Munck.

"Afgelopen tijd heeft ze laten weten dat zij het niet eens is met haar vader"

Doordat het in 2007 helemaal mis ging met Britney, die destijds werd gefotografeerd terwijl ze zichzelf kaalschoor en met een paraplu op een auto insloeg, heeft haar vader Jamie de touwtjes in handen gekregen. "Vervolgens heeft Britney twaalf jaar lang alles gedaan wat haar vader haar opdroeg", vertelt Eric de Munck aan RTL Boulevard. "Van optreden tot het maken van albums. Maar nu heeft ze er geen zin meer in."

De afgelopen jaren was er maandelijks een gesloten rechtszaak waarbij werd vastgesteld hoe het met Britney ging. Pas de laatste maanden is de zangeres zich gaan verzetten tegen haar vader. "Want Britney koos niet haar eigen advocaat. Die koos haar vader voor haar. En dan was er nog de advocaat van de vader zélf. En allemaal betaald door Britney."

 

Fans maken zich opnieuw zorgen om situatie Britney Spears
Lees ook

Fans maken zich opnieuw zorgen om situatie Britney Spears

De rechter heeft in de rechtszaak van gisteren Britneys verzoek toegestaan tot het kiezen van haar eigen advocaat. "Ze heeft geëist dat ze haar eigen advocaat mag kiezen, en dat is goedgekeurd: advocatenkantoor Loeb & Loeb gaat haar helpen. Zij gaan nu samen met de advocaat die ze al heeft haar helpen om onder het gezag van haar vader uit te komen."

Dit eerste stapje is een kleine stap in de goede richting, op weg naar Britneys keuzevrijheid, denkt Eric. "Het gaat echt wel even duren. Voor de rechter moet er worden bewezen dat zij capabel is om haar eigen leven te leiden." 10 november is de volgende maandelijkse rechtszaak.

Zie hieronder meer over de situatie rondom Britney.

Lees meer over
Britney SpearsEric de Munck