7 lekkere en makkelijke recepten waarmee je indruk maakt op je date
Of je Valentijnsdag nu commerciële onzin vindt of niet, iedereen vindt het leuk als iemand zich voor jou staat uit te sloven in de keuken. Zin om zelf eens uit te pakken voor je date of geliefde? Dan maak je hoe dan ook indruk met deze 7 heerlijke gerechten en desserts die je in een handomdraai op tafel zet.
1. Gekaramelliseerde spruiten en entrecote met rode wijnsaus
Spruitjes zijn misschien niet bij iedereen geliefd, maar geloof ons: op deze manier verslind je ze! Door ze te karamelliseren worden ze lekker zoet en bovendien zijn spruitjes vandaag de dag lang niet meer zo bitter als ‘vroeger’. Bereid er een mooi stuk entrecote bij – of kies voor wild als je écht wil uitpakken – en serveer daar rode wijnsaus bij. Smullen!
2. Indiase bloemkoolstamppot met gefrituurde uienbloem
Denk je aan een romantisch diner, dan is een stamppot vast niet het eerste wat je te binnen schiet. Lekker is het zeker, maar echt mooi ziet het er niet snel uit. Behalve als je deze Indiase variant met bloemkool en garam masala maakt. Deze serveer je namelijk met een gefrituurde uienbloem. Dat ziet er niet alleen waanzinnig indrukwekkend uit, maar zorgt ook nog voor een lekkere crunch en zoete touch.
3. Hele forel met amandelen, Arabische kruidensalade en sinaasappelradijssalade
Is je date/geliefde/tafelgast niet bang voor wat graatjes en ontleedwerk? Dan kun je indruk maken met met deze heerlijke forel met amandelen, geserveerd met een Arabische kruidensalade en een friszoete sinaasappelradijssalade. Niet moeilijk, wél heel lekker!
4. Aubergine uit de oven en spaghetti met hazelnootpesto
Mocht je nog altijd van mening zijn dat aubergine een saaie, droge, smaakloze groente is, dan heb je het waarschijnlijk op de verkeerde manier bereid. Door ‘m goed en lang genoeg te laten stoven, roken of grillen wordt zowel de smaak als de structuur vele malen beter. Zin in een Italiaans diner? Dan zit je goed met deze heerlijke aubergine uit de oven, geserveerd met spaghetti met hazelnootpesto.
5. Bao buns met sticky kip én buns met shiitakes
Geen zin in al die gangen, maar gewoon zin om lekker met je handen te eten? Dan scoor je punten met deze bao buns met sticky kip én bao buns met shiitakes. De bao buns kun je kant-en-klaar kopen bij de toko en de vulling is piece of cake. Een goed voorbeeld van kleine moeite, groots genieten. Zéker als je er ook nog ingemaakte groente bij maakt voor een lekker zuurtje en wat extra bite.
6. Dessert: Walnoot-karameltaart én/of bijpassende bonbons
Wil je voor het dessert flink uitpakken, dan gooi je hoge ogen met deze heerlijke walnoot-karameltaart. Wil je het plaatje écht compleet maken, dan kun je er nog bijpassende walnoot-karamelbonbons bij maken. Wordt het allemaal een beetje krap qua tijd of zijn zoete baksels niet jouw sterkste punt, dan kun je het ook bij alleen de walnoot-karamelbonbons houden waar je een lekkere kop koffie bij serveert.
7. Dessert: Affogato (supermakkelijk en altijd goed)
Wil je het jezelf écht makkelijk maken, zonder in te leveren op smaak? Dan zit je altijd goed met het Italiaanse dessert affogato, mits je tafelgast van koffie houdt. Vul hiervoor een mooi koffiekopje of een glazen coupe met een of meerdere bolletjes vanille-ijs en schenk hier bij het serveren een shot sterke (en warme) espresso overheen. Oftewel: het makkelijkste dessert ooit, maar wél heel lekker. Met als extra voordeel dat je hiermee twee vliegen in één klap slaat: je serveert de koffie en het dessert in één keer, wat een hoop moeite en afwas scheelt.