Ultiem mosselweer: 7 lekkere mosselrecepten nét even anders
Nu de zomer in volle gang is, is het voor liefhebbers tijd om te genieten van een heerlijke zeevruchtenmaaltijd! En wat is er beter dan een lekker pannetje vol mosselen op een zonnige dag?! Daarom delen we 7 heerlijke mosselrecepten die in de zomer éxtra lekker smaken. Perfect voor als je een etentje in de tuin hebt gepland, want deze recepten staan in een handomdraai op tafel.
Mosseltijd!
Wellicht heb je ooit geleerd dat mosselen pas in het seizoen zijn zodra (en zolang) de 'r' in de maand zit, oftewel: van september tot april. Maar eigenlijk is dit een beetje achterhaald en komt deze regel nog uit een tijd waarin eten koelen nogal een uitdaging was. Daarom begint het mosselseizoen tegenwoordig al in juli, twee maanden eerder dus. En dat is maar goed ook, want in de zomer is een pannetje mosselen – op wat voor manier dan ook bereid – toch echt wel het allerlekkerst!
Dat je eindeloos kunt variëren met mosselen kun je wel zien aan onderstaande receptenlijst. Van een Thaise tot een Indiase of zelfs Italiaanse touch: Hugo Kennis maakte de lekkerste combinaties met smaken uit de hele wereld in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Op deze manier zullen mosselen je nooit vervelen. Dus... pak je pen en papier er maar bij en noteer dit op je volgende boodschappenlijstje.
1. Voor bij de borrel
Wist je dat mosselen en bier heel goed samen gaan? Witbier maakt de mosselen lekker fris en al helemaal met een beetje citroen erbij. Smullen maar...
2. Ciao tutti!
Wie is er geen fan van de Italiaanse keuken?! Daar kan je eigenlijk nooit mee verkeerd gaan, dus ook niet met een pannetje mosselen. O ja, en ook de tiramisu uit dit recept mag niet overgeslagen worden. Buon appetito!
3. Spaanse touch
Nog zo'n fijn vakantieland met lekker eten is Spanje, waar je mosselen ook vaak op het menu tegenkomt. Al zie je ze niet gauw in zo'n lekkere grote pan, maar dat recept hebben wij wel voor je klaarstaan! Deze mosselen zijn supersmaakvol vanwege de chorizo en je maakt 'm tot slot helemaal af met lekkere patatas bravas on the side.
4. Pittig met een frisje
Houd je wel van een beetje pit? Dan is deze Thaise variant, met rode chilipepers, helemaal wat voor jou.
5. Snelle mossel
Ook het recept van de Koreaanse mosselen heeft een pitje, maar is veel makkelijker én sneller te bereiden. Dit gerecht staat namelijk binnen 15(!) minuten op tafel.
6. Mét brood
Dit mosselrecept met Indiase touch wordt nóg lekkerder met het zelfgebakken naan. Want is je brood dippen in de saus niet bijna even lekker als de mossel zelf?!
7. Op z'n Brits
Ooit gehoord van mosselen op Britse wijze? Dit recept met droge cider, spekreepjes en crème fraîche zal jou en je gezelschap gegarandeerd verrassen.
Let bij het bereiden en eten van mosselen wel altijd even goed op 'verkeerde' mosselen, want daar kun je goed ziek van worden. Hoe je die herkent? Met deze truc!