'Nu is haar stoel leeg, haar stem stil'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
'Nu is haar stoel leeg, haar stem stil'
Zij stierven door corona

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Koosje Matthijs-van Eekelen (86) uit het Brabantse Wouw.

Kleindochter Martine:

"Mijn oma was ondernemer in hart en nieren, had tijdenlang een eigen kledingwinkel en stopte hier al haar liefde en energie in.

Maar ze had ook een groot hart voor de familie en vrienden. Oma genoot volop van het lekkere eten en gezelligheid. Wij tevreden, zij des te meer."

"De uitvaart was mooi maar ook wel heel vreemd."

"Oma was met een goede halve dag overleden, heel onwerkelijk. Ze is thuis overleden in het bijzijn van haar man. Hij verbleef in een revalidatiecentrum, maar wilde nog maar één ding: bij zijn vrouw zijn. Mijn oma.

Ik heb de uitvaart moeten volgen via een videoverbinding. Het was mooi, maar ook wel heel vreemd."

"Nu is haar stoel leeg, haar stem stil."

"Ik kijk op een mooie tijd terug. Helaas is oma in een mum van tijd bij mij, bij opa en bij de familie weggerukt door dat vreselijke coronavirus. Ze had met haar gesteldheid nog langer meegekund. Nu is haar stoel leeg, haar stem stil.

Wie haar gekend heeft, weet wat dat zeggen wil..."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Lees meer over
CoronavirusIn memoriamCoronacrisis in NederlandWouw