'Zo trots op hoe hij heeft geknokt tegen deze rotziekte'

Door Karlijn Houterman··Aangepast:
'Zo trots op hoe hij heeft geknokt tegen deze rotziekte'
Zij stierven door corona

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Chris van Wanrooij (56) uit Tilburg.

Zijn dochter Marleen:

"Als ik nog iets tegen mijn vader zou kunnen zeggen, zou ik willen zeggen dat ik supertrots op hem ben. Omdat hij zo hard geknokt heeft tegen deze rotziekte, maar ook omdat hij de beste man van de wereld is en ik hem super erg mis.

Mijn vader was zo speciaal voor me, omdat hij zo goed voor mij en voor zijn kleinkinderen zorgde. Hij stond echt dag en nacht voor ons klaar. Ik hoefde maar te bellen om bijvoorbeeld te zeggen dat de kinderen naar een speeltuin wilden of naar Disneyland Parijs, en dan zei hij: pak jullie spullen, ik kom er nu aan en we gaan."

"Hij was ook trots op mij, hoe ik mijn leven oppakte na het verlies van mijn dochter."

"Ja, hij was zo trots op zijn kleinkinderen. Maar ook op mij, hoe ik mijn leven weer verder heb opgepakt nadat ik zelf mijn dochtertje ben verloren.

Mijn vader was erg zorgzaam, wilde altijd iedereen helpen. Maar je kon ook enorm met hem lachen, hij maakte overal grapjes over."

"Ik heb hem beloofd dat ik goed voor mama zal zorgen."

"Hij is 28 maart overleden, gelukkig hebben we nog afscheid van hem kunnen nemen en hebben we nog iets tegen hem kunnen zeggen. Ik heb hem beloofd dat ik goed voor mama zal zorgen, en voor zijn kleinkinderen.

Toen heb ik gezegd dat hij mocht gaan. En daar ging 'ie."

Eerbetoon

Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.

Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.

Lees meer over
In memoriamCoronacrisis in NederlandTilburg