'We hebben maar één keer gevochten, toen ik negen was'

In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Aris Dijksman (83).
Kleine broer Aral (79):
"Mijn grote broer Aris en ik hebben altijd een hechte band gehad. We hebben maar één keer gevochten; toen ik negen was. Ik weet niet meer waarom, wel dat onze moeder heel boos was haha."
"Ik was vroeger altijd de sportfanaat, mijn broer helemaal niet. Maar dat veranderde toen hij zijn grote liefde en vrouw Berthy ontmoette. Hij ging heel veel geven om sport."
'Door zijn grote liefde Berthy ging hij van sport houden'
"Schaatsen werd zijn lust en zijn leven. Aris is jarenlang voorzitter geweest van de IJsclub Haarlem en is 40 jaar actief geweest in de schaatswereld. Mede dankzij hem is er een kunstijsbaan in Haarlem gekomen. Hij kende oud-schaatsster Yvonne van Gennip ook heel goed. Hij zat nog eens als panellid in het tv-programma waarbij mensen moesten raden wie haar vader was. Tot de laatste dagen van zijn leven was hij bij de ijsclub te vinden."
'De rouwstond heeft een ronde rond de ijsbaan gemaakt, de vlaggen hingen halfstok"
"Afgelopen september werd er kanker bij hem geconstateerd. Het leek beter te gaan, totdat hij vorige maand ziek werd. Hij belandde in het ziekenhuis, het bleek corona. Hij kreeg een zware longontsteking en had van die aanvallen. De internist die mijn broer bezocht, kende hem van de ijsclub. Zijn vrouw en kinderen waren helaas niet bij zijn overlijden; ze konden die avond vijf minuten bij zijn bed staan. Vreselijk verdrietig."
"Zijn afscheid was heel indrukwekkend. De rouwstoet reed een ronde om de ijsbaan, de vlaggen in de straat hingen halfstok. Hij is begraven in Spaarndam, op een begraafplaatsje naast mijn vader en moeder. Een prachtig eerbetoon. Het is ontzettend verdrietig dat mijn broer er niet meer is. Ik zal hem vreselijk missen."
Eerbetoon
Elke dag horen we hoeveel mensen er zijn overleden aan het coronavirus. In deze serie portretteert RTL Nieuws mensen achter de cijfers. Nabestaanden kunnen zelf hun geliefde aandragen door een mail te sturen naar eerbetoon@rtl.nl.
Het eerbetoon verschijnt vervolgens op deze pagina.
Onderdeel van dossier
Zij stierven door corona